NL=Cultuurlandschap

Nederland is een cultuurlandschap. Keer op keer hebben we ons eigen land aangepast aan een veranderlijke actualiteit op basis van nieuwe inzichten en met nieuwe technieken. Meestal waren economische drijfveren daarin leidend. Ook vanaf de wederopbouw is Nederland opnieuw ingericht, met ruimte voor nieuwe functies, nieuwe modaliteiten en ruim baan voor een groeiende bevolking in een groeiende economie. Gekoppeld aan traditionele zienswijzen over landschapsinrichting met strikt gescheiden functies op macroschaal heeft onze economische voorspoed echter ook een enorme verschraling van de natuur in ons land betekend.

Woningbouw, bedrijfshuisvesting, infrastructuur en traditionele intensieve landbouw nemen grote vlekken in beslag en hebben samen tot een enorme afname van biodiversiteit geleid. De gezonde toekomst van de natuur in ons land staat daarbij in de waagschaal.

Naar een nieuwe manier van denken over landschap en bestemming.

In de bouw- infra en landbouw is opnieuw een transitie nodig. Een nieuwe manier van het inrichten van onze leefomgeving waarin overheden, boeren, bedrijfsleven en woningzoekenden elkaar moeten vinden. Met ideeën en oplossingen waar voor iedereen toekomst in zit.

Het initiatief NL=Cultuurlandschap ziet een grote kans in het samenbrengen van twee van de meest urgente vraagstukken van onze tijd, het verduurzamen van onze landbouw en het vinden van locaties voor nieuwe, toekomstbestendige woningbouw. Door onder de juiste voorwaarden woningbouw toe te staan op het land van de boer, kunnen deze twee vraagstukken elkaar helpen op te lossen. Daarbij wordt het economische motief geborgd om het ook tot een realistische oplossing te maken.

De benodigde ruimte voor natuur en voor nieuwe klimaatbestendige functies zoals waterberging zouden wat ons betreft hand in hand kunnen worden vormgeven met ruimte voor nieuwe vormen van toekomstbestendige woningbouw. Dit impliceert een herijking van onze standaarden over landschappelijke inrichting met strikt gescheiden functies en (te) dwingende bestemmingsplannen met grote vlekken die uitzonderingen voor nieuwe initiatieven moeilijk maken. Juist het combineren van functies en natuurlijke waarden op een kleiner schaalniveau leidt tot een gezonder, biodiverser en veerkrachtiger landschap. En ook tot gezondere menselijke bewoners van dat landschap. Het initiatief NL=Cultuurlandschap zet zich in voor deze nieuwe visie op landschappelijke inrichting. En dat doen we vanuit onze eigen kracht: vanuit onze praktijkervaring in de ontwikkeling en realisatie van modulaire, duurzame woningen.

Gezamenlijk uw ideale huis realiseren. “Maak gerust een afspraak met ons om u wens mogelijk te maken!”

Ons systeem is doorontwikkeld vanuit een wereldwijd veelvuldig toegepast en bewezen bouwmethode. Voordeel van deze methode: het gebouw is veel lichter door toepassing van hoogwaardige isolatie dan een traditionele woning en daarmee minder belastend voor het milieu. Dit resulteert in een optimaal geïsoleerd gebouw. Bijkomend voordeel van het lichte gewicht van het systeem is dat minder zware fundering genoodzaakt is.

Dit systeem is vooral geschikt voor:

  • Woningen
  • Recreatie woningen
  • Zorg woningen
  • Laagbouw kantoren
  • Bijgebouwen als garage, tuinhuis, gastenvertrek
  • Kantoor voor in de tuin
  • Een extra verdieping op bestaande woningen of kantoor