Innovatief bouwen

Lite Home heeft lange tijd gekeken naar hoe de architectuur en de bouw verbeterd kan worden. Vanuit de architectuur moet er meer ontworpen worden vanuit de vraag van de klant en de maatschappij. Het ontwerp moet mooi, maar zeker ook praktisch en flexibel zijn. Tevens is er de noodzaak om het gehele voortraject van ontwerpen en tekenen efficiënter en eenvoudiger te maken.

Bouwen moet leuker en gemakkelijker worden voor de klant. De klant moet van tevoren weten wat, wanneer en tegen welke prijs hij of zij een object gaat krijgen.

Daarnaast is het voor onze toekomst en voor de generaties na ons, essentieel dat wij zo duurzaam mogelijk bezig zijn met ontwerp en uitvoering. Er dient minder destructief gebouwd te worden. Dit betekend lichter bouwen met minder afval, met de meest geschikte en correcte materialen en met minder gebruik van zware machines. Nadenken voor de generaties na ons en deze niet opzadelen met de problemen van ons handelen.
Ook het samenwerken met de juiste partners is essentieel voor ons concept. Dit alles komt samen in Lite Home.

Taco Pino – De creatieve invloed

Taco is vanuit zijn achtergrond als architect met 25 jaar ervaring in eerste instantie verantwoordelijk voor het creatieve proces van ontwerp en inpassing in de omgeving van het te bouwen object. Vanuit een intrinsieke passie tot vormgeving van de gebouwde omgeving heeft Taco in de afgelopen 25 jaar veel ervaring opgedaan in de vele aspecten die onze bouwwereld rijk is. Vele projecten zijn uitgevoerd en naar de volle tevredenheid van de opdrachtgevers gerealiseerd. Inspiratie voor deze projecten haalde hij uit de natuurlijke omgeving en de wensen van zijn opdrachtgevers, een onuitputtelijke bron. Daarbij kwam de wens nu echt het goede te gaan doen en dat is Lite Home systeem beschikbaar maken voor een brede doelgroep. Architectuur als een product neerzetten vanuit de gedachte de bewoner/eigenaar zijn maximale flexibiliteit en duurzame woning te creëren welke ook nog heel voordelig is te realiseren vanuit een transparante procesgang.

Niels van Binsbergen – De zakelijke invloed

Niels heeft vanuit een bedrijfskundige achtergrond een ruime ervaring in het bedrijfsleven opgebouwd in meer dan 20 jaren. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de recycling business heeft hij een bijzondere interesse overgehouden voor de milieu aspecten binnen de economie en nu met name binnen de bouwsector. Hij behartigt vooral de zakelijke aspecten van het bureau. Daarnaast heeft hij de bouw en de oplevering van de eerste Lite Home projecten begeleid en neemt hij die ervaring mee als projectadviseur in nieuwe opdrachten.